Σύνδεση λεντοταινίας με διακόπτη.
Τοποθέτησης ταινίας Led με προφίλ αλουμινίου, με τη συμβουλή του ηλεκτρολόγου Μηχανικού Ανδριοπούλου Ανδρέα.
Πως κάνω τη σύνδεση μόνος μου, της ταινίας LED με τροφοδοτικό.
Ο φωτισμός LED μπορεί να προσθέσει μια δροσερή, μοντέρνα αισθητική σε κάθε χώρο ψυχαγωγίας. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να τα αγοράσετε και να τα εγκαταστήσετε.
Τα φώτα ταινίας LED μπορούν να προσθέσουν έντονο φως στο γραφείο ή τους πάγκους σας και να προσθέσουν εκπληκτικό πολύχρωμο φως σε μια αίθουσα αναψυχής, σκάφος ή τροχόσπιτο. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα φωτιστικά LED σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, το μονό μειονέκτημα τους τις περισσότερες φόρες είναι ότι δεν μπορούν να ενωθούν μαζί. Η αγορά των εξαρτημάτων ξεχωριστά δίνει την ευελιξία να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε. Το να καταλάβεις ποια εξαρτήματα χρειάζεσαι είναι το πιο δύσκολο.
Εάν αποφασίσετε λόγο ευκολίας να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ φωτισμού LED, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα για αγορά και πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με το πώς θέλετε να φαίνονται τα φώτα.
Τι θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε φώτα LED.
Τροφοδοτικό: Αυτός ο μετασχηματιστής παίρνει τα 230 βολτ από μια πρίζα και τον κατεβάζει στα 12 βολτ για να τροφοδοτήσει τα φώτα.
Ελεγκτής: Σας επιτρέπει να ελέγχετε το χρώμα και τη φωτεινότητα των φώτων με ένα τηλεχειριστήριο ή μια εφαρμογή smartphone. Οι καλωδιακές συνδέσεις γίνονται με βίδες. Εάν θέλετε μόνο να ανάψετε ή να σβήσετε τα φώτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ελεγκτή για έναν διακόπτη.
Καλώδιο χαμηλής τάσης 5 καλωδίων: Διατίθεται με δύο, τέσσερα, πέντε ή έξι χρωματικά καλώδια, ανάλογα με τη διαμόρφωση των ταινιών LED.
Σφιγκτήρες καλωδίου χωρίς κόλλα: Ο σφιγκτήρας διαπερνά το καλώδιο για να κάνει τη σύνδεση και το κρατά στη θέση του. Είναι σημαντικό να πάρετε έναν σφιγκτήρα που θα δέχεται τον αριθμό των καλωδίων που απαιτεί η ταινία LED.
Ταινία LED RGBW: Έρχεται σε πολλές διαμορφώσεις χρωμάτων και μεγεθών, μερικές αδιάβροχες και ποικίλης φωτεινότητας. Οι ταινίες μπορούν να κοπούν σε μέγεθος κατά μήκος των επαφών και μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους κατά μήκος. Έχουν αυτοκόλλητη υποστήριξη για να κάνουν τη στερέωση των φώτων απλή.
Κανάλι προφίλ αλουμινίου: Ένα κανάλι αλουμινίου με κάλυμμα δίνει καθαρή εμφάνιση σε εκτεθειμένες λωρίδες φωτός.
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ταινιών LED.
Υπάρχουν πολλές διαμορφώσεις ταινιών φωτός LED , με επιλογές για έξοδο τάσης, αδιάβροχο ή όχι, RGB, RGBW, RGB + CCT και το καθένα με ποικιλία θερμοκρασιών χρώματος. Τι σημαίνει όλα αυτά και πώς επιλέγετε;
12V ή 24V; Ταιριάξετε την τάση της λωρίδας LED με την τάση της πηγής ισχύος (μπαταρία ή μετασχηματιστής).
Αδιάβροχο ή όχι; Εάν τα φώτα πρόκειται να εκτεθούν σε υγρασία ή καιρό, πάρτε μια αδιάβροχη ταινία.
Κωδικός χρώματος:
RGB (μόνο χρώματα).
RGBW (χρώματα και λευκό).
RGB + CCT (χρώματα και λευκό, με δυνατότητα αλλαγής από δροσερή σε θερμή λευκή θερμοκρασία).
Πόσα καλώδια;
Τα φώτα RGB απαιτούν τέσσερα καλώδια.
Το RGBW απαιτεί πέντε καλώδια.
Το RGB + CCT απαιτεί έξι καλώδια.
Ελεγκτής ή κανένας ελεγκτής; Για να αλλάξετε τα φώτα, χρειάζεστε έναν ελεγκτή. Φροντίστε να έχετε ένα με τον ίδιο αριθμό καλωδίων που χρειάζονται τα φώτα σας.
Πώς να εγκαταστήσετε την ταινία Led με τροφοδοτικό.
Βήμα 1: Κόψτε τη ταινία LED κατά μήκος.
Προσδιορίστε το μήκος που χρειάζεστε και κόψτε την ταινία μέσω των χάλκινων επαφών. Είναι σημαντικό να κόψετε δεξιά αυτήν τη γραμμή για να διατηρήσετε τη σύνδεση.
Βήμα 2: Συνδέστε το καλώδιο με την ταινία LED.
Συνδέστε τα καλώδια στη ταινία LED με σφιγκτήρα χωρίς κολλήσεις, αν δεν έχετε κολλητήρι ή δεν ξέρετε πως να κάνετε την κόλληση της λεντοταινίας.
Σπρώξτε τη λωρίδα στο κοντό άκρο του σφιγκτήρα και μετά ταιριάξετε το χρωματιστό σύρμα με το αντίστοιχο γράμμα του στη ταινία LED στο άλλο άκρο του σφιγκτήρα. Μπορεί να μην είναι στην ίδια σειρά, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια αναδιάταξη. Σφίξτε τον σφιγκτήρα σφιχτά, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τα καλώδια.
Βήμα 3: Συνδέστε τον ελεγκτή στην ταινία LED.
Ο ελεγκτής σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε το χρώμα ή να μειώσετε τα φώτα. Εάν χρησιμοποιείτε φώτα αλλαγής χρώματος, χρειάζεστε έναν ελεγκτή. Αφαιρέστε τα χρωματιστά καλώδια και ευθυγραμμίστε το καθένα με την αντίστοιχη θύρα στον ελεγκτή. Σφίξτε τη βίδα για να τις σφίξτε στη θέση τους.
Βήμα 4: Τοποθετήστε τα φώτα LED.
Ξεφλουδίστε το αυτοκόλλητο στήριγμα και κολλήστε τα όπου χρειάζεστε φως. Εάν τα φώτα δεν θα είναι εντελώς κρυμμένα, χρησιμοποιήστε ένα κανάλι αλουμινίου. Το κανάλι είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί ταινίες LED διαφορετικού μεγέθους και να τις ψύχει ώστε να μην ανεβάζουν υψηλή θερμοκρασία και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Βήμα 5: Ενεργοποιήστε τα φώτα.
Προσοχή! Εάν τοποθετήσετε ταινίες LED σε ένα σύστημα 12 βολτ, όπως σκάφος, ρυμουλκούμενο ή αυτοκίνητο, θα συνδέσετε τα θετικά και αρνητικά καλώδια 12 volt στον ελεγκτή. Εάν τοποθετήσετε ταινίες LED στο σπίτι σας, συνδέστε έναν μετασχηματιστή στον ελεγκτή και μετά τον μετασχηματιστή σε μια πρίζα.