Εγκατασταση θεμελιακης γειωσης στην Πατρα

Τοποθέτηση θεμελιακής γείωσης στην Πάτρα.

Αναλαμβάνουμε σε όλη την Πάτρα και τα περίχωρα την εγκατάσταση και τοποθέτηση της θεμελιακής γείωσης ή την επισκευή της παλιάς σας.

Η γείωση μαζί με το ρελέ διαρροής σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση αποτελεί τη βασική μας προστασία. Μια καλή γείωση όπως η θεμελιακή (γείωση) απορροφά όλες τις ηλεκτρικές διαρροές (ηλεκτρικά ρεύματα) που θα παρουσιαστούν σε μια εγκατάσταση, από κάποια βλάβη. Με λίγα λογία ο ρόλος της γείωσης, είναι να μεταφέρει στο έδαφος (στη γη), τις επικίνδυνες ηλεκτρικές διαρροές που μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία στον άνθρωπο. Η εγκατάσταση της θεμελιακής γείωσης επιβάλετε βάση νομού όχι μόνο στην Πάτρα άλλα σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις νέες οικοδομές.

Αν κόπηκε η γείωση σας ή θέλετε τοποθέτηση νέας καλέστε μας. Ο άρτια καταρτισμένος ηλεκτρολόγος Ανδριόπουλος Ανδρέας απ' την Πάτρα, έρχεται στον χώρο σας με τα πιο εξελιγμένα γειωσομετρα, ώστε να κάνει την διάγνωση του προβλήματος και στη συνέχεια να ακολουθήσει η επισκευή.

Γείωση ονομάζεται η αγώγιμη ένωση του σημείου ενός κυκλώματος ή κάποιου μεταλλικού αντικείμενου με μια εγκατάσταση γείωσης. Η εγκατάσταση γείωσης συνήθως είναι η θεμελιακή γείωση ή το τρίγωνο γείωσης ή στην τελική περίπτωση η τοποθέτηση ενός ηλεκτρόδιου γείωσης.

Η γείωση ανάλογα με τον τύπο εφαρμογής της διακρίνεται στη γείωση λειτουργίας, γείωση προστασίας και γείωση αντικεραυνικής προστασίας.

Η γείωση λειτουργίας, ορίζεται η γείωση ενός σημείου ενός ενεργού κυκλώματος, π.χ. η γείωση στον ουδετέρου ενός Μ/Σ και η γείωση του ουδετέρου αγωγού.

Η γείωση προστασίας, ορίζεται η γείωση ενός μεταλλικού μέρους που δεν είναι στοιχείο ενεργοί κυκλώματος π.χ. η γείωση στο κελύφους μιας ηλεκτρικής συσκευής.

Η γείωση στο σύστημα της αντικεραυνικής προστασίας, ορίζεται η γείωση των προστατευτικών διατάξεων κατά των κεραυνών. Αυτές οι γειώσεις διοχετεύουν το ρεύμα των κεραυνών προς την γη.

Αυτά τα τρία είδη γειώσεων συνυπάρχουν συνήθως στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Η επιχείρησή μας “Ηλεκτρολόγος Πάτρα” με έδρα στην Πάτρα, διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και οργάνωση για τον έλεγχο ή την εγκατάσταση της γείωσης σας.

Σε κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση υπάρχει μέσα στη καλωδίωση ένα κιτρινοπράσινο καλώδιο, αυτό το καλώδιο είναι της γείωσης. Αυτό το καλώδιο ξεκινά απ' τον ηλεκτρολογικό πίνακα και συγκεκριμένα απ' τη μπάρα της γείωσης και καταλήγει σε όλες τις ηλεκτρολογικές πρίζες μέχρι και τα φώτα. Απ' την άλλη μεριά φεύγει απ' τον ηλεκτρικό πίνακα μεσώ της κεντρικής παροχής, περνά στο μετρητή της Δ.Ε.Η και τερματίζει στο ηλεκτρόδιο γείωσης ή στο κύκλωμα της θεμελιακής γείωσης.

Θέλετε προσφορά για την εγκατάσταση και τοποθέτηση της γείωσης στην πολυκατοικία σας; Ζητήστε μας ένα ραντεβού άμεσα!

Αναλυτικά παρουσιάζουμε τις μεθόδους γείωσης που χρησιμοποιεί η επιχείρησή μας “Ηλεκτρολόγος Πάτρα” στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ανάλογα με τη κάθε περίπτωση:

Η ουδετέρωση, όπου ουδέτερος συνδέεται και με το ηλεκτρόδιο γείωσης στο σημείο παροχέτευσης πριν απ' τον μετρητή της Δ.Ε.Η.

Η άμεση γείωση π.χ τοποθέτηση πλάκας γείωσης, εγκατάσταση τρίγωνου γείωσης, τοποθέτηση ράβδου γείωσης κλπ.

Η γείωση με τοποθέτηση διακόπτη διαφυγής έντασης, για την αυτόματη απομόνωση των προβληματικών μερών της εγκατάστασης μεσώ ρελέ διαρροής.

Με ηλεκτρόδια γείωσης, Ανάμεσα στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ηλεκτρόδια γείωσης στη χώρα μας είναι οι ράβδοι γειώσεως με χαλύβδινη ψυχή, επιμεταλλωμένοι με χαλκό για προστασία ενάντια στη διάβρωση.

Φτιάχνετε νέα οικοδομή; Ρωτήσετε μας για το κόστος, την τοποθέτηση και εγκατάσταση της θεμελιακής σας γείωσης.

Με ένα τηλεφώνημα ο ηλεκτρολόγος Ανδριόπουλος Ανδρέας με έδρα την Πάτρα, έρχεται άμεσα στον χώρο σας για να συζητήσετε μαζί του ότι άφορα την θεμελιακής σας γείωσης.

Η εγκατάσταση της θεμελιακής γείωσης πραγματοποιείται μεσώ ενός γειωτή ταινίας, με τη τοποθέτηση του στο κάτω μέρος των θεμελίων του κτηρίου, μέσα στο σκυρόδεμα. Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος υλοποίησης της γείωσης της ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτηρίων και με την τοποθέτηση γειωτών ταινίας εντός των συνδετήριων δοκών, των πέδιλων ή των περιμετρικών τοιχίων με τρόπο ώστε να σχηματίζεται κλειστός βρόγχος.

Έτσι, ως ηλεκτρόδιο γείωσης λειτουργεί ολόκληρος ο οπλισμός της θεμελίωσης, παρουσιάζοντας πολύ καλή αγωγιμότητα προς τη γη. Με βάση την υπουργική απόφαση, τίθεται πλήρης ισχύος απ' τον Μάρτιο της χρονιάς 2006, το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 προβλέπει τη τοποθέτηση θεμελιακής γείωσης ως βασική γείωση προστασίας και λειτουργίας για όλες τις νέα ανεγειρόμενες οικοδομές.

Για πληροφορίες σχετικά με τη τοποθέτηση θεμελιακής γείωσης και για προσφορά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καλέστε μας τώρα στο τηλέφωνο 697 298 1897.

Εξασφαλίζουμε την ακεραιότητα του εξοπλισμού και κατόπιν την άριστη λειτουργία του συστήματος οικιακής γείωσης, χωρίς καμία απροσεξία.

Διατηρούμε λογικές τιμές στις οικιακές γειώσεις, απ' τις ανταγωνιστικότερες της αγοράς.

Πλέον τα ηλεκτρολογικά προβλήματα της οικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου επιλύονται άμεσα απ' την εξειδικευμένη ομάδα ηλεκτρολόγων, όποτε χρειαστείτε.