Πως να επιλεγετε λαμπες

Τι λάμπα led να πάρω.

Κάηκε η λάμπα σας και χρειάζεστε μια συμβουλή για το πώς να επιλέγετε λάμπες;

Πώς να επιλέγετε λάμπες οικονομίας led ανάλογα τα ποσά lumen ή watt χρειάζεστε. Συμβουλές από την επιχείρηση μας “Ηλεκτρολόγοι Πάτρα, Ηλεκτρολογικές Εργασίες Παντός Τύπου”.

"Η καλύτερη επιλογή λαμπτήρα LED"

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αγορά λαμπτήρων, αλλά η επιλογή του σωστού είδους δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Οι σημερινοί λαμπτήρες είναι κυρίως δίοδοι εκπομπής φωτός (LED). Οι λάμπες LED ταιριάζουν πλέον σε όλους τους τύπους φωτιστικών και αποτελούν την πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή. Οι λάμπες LED έχουν χαμηλότερη ισχύ από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως αλλά εκπέμπουν την ίδια έξοδο φωτός. Αυτό τους επιτρέπει να παράγουν την ίδια ποσότητα φωτός αλλά χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια. Οι λάμπες LED μπορούν να διαρκέσουν πάνω από 20 χρόνια και δεν περιέχουν υδράργυρο.

Οι λάμπες LED λειτουργούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα που διέρχεται από ημιαγώγιμο υλικό για το φωτισμό των μικροσκοπικών διόδων. Η θερμότητα που παράγεται απορροφάται σε μια ψήκτρα, διατηρώντας τους λαμπτήρες δροσερούς στην αφή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν συμβάλλουν στη συσσώρευση θερμότητας, κάτι που βοηθά στην εξοικονόμηση κλιματισμού . Οι λαμπτήρες LED μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έξω - απλώς βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία υποδεικνύει ότι ο λαμπτήρας έχει βαθμολογία για εξωτερική χρήση.

"Είδη λαμπτήρων φωτισμού"

Ο τύπος φωτισμού που επιλέγετε για ένα δωμάτιο επηρεάζει άμεσα την ατμόσφαιρα και τη διάθεσή του. Ο συνδυασμός των σωστών φωτιστικών και των λαμπτήρων φωτίζει το σπίτι σας και έχει τόσο κολακευτικά όσο και χρήσιμα αποτελέσματα. Για να αποκτήσετε τους καλύτερους λαμπτήρες για το σπίτι σας, πρέπει να μάθετε λίγα πράγματα για την επιστήμη του φωτισμού. Για περισσότερα σχετικά με τον φωτισμό και τον ρόλο του στη διακόσμηση σπιτιού, διαβάστε τις συμβουλές οικιακού φωτισμού.

"Lumens και Watts. Πόσα lumen χρειάζομαι"

Ποσα lumen χρειαζομαι

Τα Lumens και Watts είναι σημαντικά για τον προσδιορισμό της φωτεινής εξόδου και της χρήσης ενέργειας.

Lumens: Η ποσότητα φωτός που εκπέμπεται από μια λάμπα. Περισσότεροι lumens ίσο φωτεινότερο φως. λιγότεροι lumens ίσο με πιο αμυδρό φως. Οι τυπικοί λαμπτήρες 100 watt παράγουν περίπου 1600 lumens.

Watts: Η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί ένας λαμπτήρας. Όσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του λαμπτήρα, τόσο χαμηλότερος είναι ο ηλεκτρικός λογαριασμός. Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) και οι LED έχουν χαμηλότερη ισχύ από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλλά εκπέμπουν την ίδια έξοδο φωτός.

Ποτέ μην υπερβαίνετε τη μέγιστη ισχύ που συνιστάται για τη λάμπα το φωτιστικό σας.

Πώς να επιλέγετε λάμπες ανάλογα το χρώμα τους. Λευκό η κίτρινο φως στο σπίτι;

Λευκο η κιτρινο φως στο σπιτι

Το χρώμα μετριέται σε κλίμακα θερμοκρασίας kelvin.

Οι χαμηλότεροι αριθμοί Kelvin σημαίνουν περισσότερο κίτρινο φως. όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός Kelvin, τόσο πιο λευκό ή πιο μπλε είναι το φως.

Soft White (κιτρινωπό εύρος) 2700K έως 3000K: Αυτό είναι το τυπικό χρώμα των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Ιδανικό για κρεβατοκάμαρες, καθιστικά ή πυκνούς χώρους και να επισημαίνει σκούρο ξύλο.

Warm White (Μεταξύ του κιτρινωπού και του λευκού) 3000K έως 4000K: Ιδανικό για κουζίνες, χώρους εργασίας και μπάνια.

Bright White (Μεταξύ των λευκών και μπλε): 4000K έως 5000K: Αυτοί οι λαμπτήρες, όπως οι λαμπτήρες GE Reveal , λειτουργούν καλύτερα σε κουζίνες και μπάνια με φωτιστικά χρώμιο ή λευκά.

Daylight (Φως της ημέρας) 5000K έως 6500K: Ιδανικό για ανάγνωση καθώς είναι εύκολο για τα μάτια και παρέχει έντονο φωτισμό.

Ποσά watt λάμπα LED να πάρω.

Ο νόμος για την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια του 2007 απαιτεί οι λαμπτήρες να χρησιμοποιούν 25% λιγότερη ενέργεια, οδηγώντας στη σταδιακή κατάργηση των τυπικών λαμπτήρων πυρακτώσεως και των CFL. Χρησιμοποιήστε αυτό το γράφημα για να εντοπίσετε ένα ισοδύναμο εξοικονόμησης ενέργειας.

Πόσο καίει μια λάμπα led.

Λάμπες αντιστοιχία σε watt.

LED (14 - 16 watt) αντιστοιχεί σε Αλογόνου (72 watt), σε Οικονομίας CFL (23 watt), σε Πυράκτωσης (100 watt)

LED (12 - 13 watt) αντιστοιχεί σε Αλογόνου (53 watt), σε Οικονομίας CFL (20 watt), σε Πυράκτωσης (75 watt)

LED (8 - 9 watt) αντιστοιχεί σε Αλογόνου (43 watt), σε Οικονομίας CFL (15 watt), σε Πυράκτωσης (60 watt)

Διαβάζοντας την ετικέτα του πακέτου.

Πληροφορίες φωτισμού ανά λάμπα. Οι ετικέτες φωτισμού παρέχουν γρήγορες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματα σας. Τώρα απαιτείται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να εμφανίζεται στη συσκευασία των λαμπτήρων, οι προδιάγραφες που περιλαμβάνουν τη φωτεινότητα, το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος, το προσδόκιμο ζωής, την εμφάνιση φωτός, την ενέργεια που χρησιμοποιείται και τις πληροφορίες για τον υδράργυρο.

Συγκρίνοντας τα lumens και τη διάρκεια ζωής διαφορετικών λαμπτήρων με την ίδια ισχύ, μπορείτε να επιλέξετε τη λάμπα που παρέχει τον καλύτερο συνδυασμό εξόδου φωτός και διάρκειας ζωής.

Λάμπες πυρακτώσεως.

Λαμπες πυρακτωσεως

Οι λάμπες πυρακτώσεως αποτελούσαν το βιομηχανικό πρότυπο, αλλά οι νόμοι απαιτούν τώρα νέα ενεργειακά αποδοτικά πρότυπα για βασικούς λαμπτήρες. Όλοι οι τυπικοί λαμπτήρες πυράκτωσης 100-, 75-, 60- και 40-watt έχουν καταργηθεί και δεν θα παράγονται πλέον. Πολλοί ειδικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, όπως λαμπτήρες πολυελαίων, θα παραμείνουν διαθέσιμοι. Οι λάμπες πυρακτώσεως χρησιμοποιούν ένα νήμα που θερμαίνεται στο σημείο της λάμψης. Το λαμπερό νήμα παράγει το φως του λαμπτήρα.

Οι λάμπες πυρακτώσεως διαρκούν κατά μέσο όρο ένα χρόνο.

Οι λάμπες πυρακτώσεως δεν περιέχουν υδράργυρο.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διακόπτη dimmer.

Λαμπτήρες φθορισμού.

Λαμπες οικονομιας

Στους λαμπτήρες φθορισμού οι σωλήνες γεμίζουν με ατμούς υδραργύρου που εκπέμπουν υπεριώδες (UV) φως όταν εφαρμόζεται ηλεκτρισμός. Οι λαμπτήρες / σωλήνες έχουν επίστρωση στο εσωτερικό που μετατρέπει τις ακτίνες UV σε ορατό φως. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως και είναι ιδανικά για γραφεία, κουζίνες, χωλ και άλλους χώρους που χρειάζονται μεγάλη περιοχή φωτός. Οι λάμπες φθορισμού παράγουν επίσης περίπου 75% λιγότερη θερμότητα από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, επομένως διατηρούν τα δωμάτια δροσερά με λιγότερη ενέργεια.

Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι συνήθως μεγάλα και σε σχήμα σωλήνα, αλλά και σε λαμπτήρες σχήματος U.

Λάμπα αλογόνου.

Λαμπες αλογονου

Οι λάμπες αλογόνου χρησιμοποιούν ένα νήμα που θερμαίνεται στο σημείο της λάμψης. Είναι οι ίδιοι με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως αλλά χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

Οι λάμπες αλογόνου διαρκούν κατά μέσο όρο ένα χρόνο.

Οι λάμπες αλογόνου δεν περιέχουν υδράργυρο.

Λάμπες HID xenon.

Οι λάμπες εκκένωσης υψηλής έντασης (HID) χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγαλύτερους χώρους, όπως αποθήκες, εμπορικά κτίρια ή σε φωτεινούς σηματοδότες. Είναι γεμάτοι με ατμούς νατρίου ή υδραργύρου που τροφοδοτούν ηλεκτρισμό. Οι λάμπες HID δεν έχουν ίνες όπως οι περισσότεροι λαμπτήρες, ώστε να διαρκούν περισσότερο.

Σχήματα και βάσεις λαμπτήρα.

Οι λαμπτήρες LED διατίθενται σε διάφορα σχήματα και βάσεις για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Διαφορετικοί τύποι λαμπτήρων LED μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιτραπέζιες λάμπες , ανεμιστήρες οροφής, απλίκες τοίχου και άλλα φωτιστικά. Οι vintage και διακοσμητικοί λαμπτήρες είναι ιδανικοί για να προσθέσετε λίγο στιλ στη διακόσμηση του δωματίου σας.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε έναν σπασμένο λαμπτήρα, να έχετε μαζί σας τον παλιό λαμπτήρα όταν ψωνίζετε, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τη σωστή αντικατάσταση. Μπορείτε επίσης να δείτε άλλες διαθέσιμες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας και στυλ.

Μοντέρνες λάμπες LED.

Καινοτομίες φωτισμού είδη λαμπτήρων LED.
Η λάμπα LED ανάβει με τη φωνή σου.

Έχουν δημιουργήσει λαμπτήρες που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω αναγνώρισης φωνής.

Μουσική.

Αυτοί οι λαμπτήρες LED διαθέτουν ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth, ώστε να μπορείτε να κάνετε streaming των λιστών αναπαραγωγής σας ασύρματα. Υπάρχει επίσης τεχνολογία αλλαγής χρωμάτων που συγχρονίζεται με τη μουσική ή μπορεί να φωτιστεί ανεξάρτητα και διαθέτει έως και 16 χρώματα για να ταιριάζει σε κάθε περίσταση ή διάθεση.

Τεχνολογία Smartphone.

Θέλετε να ανάψετε τα φώτα στο σπίτι σας πριν φτάσετε εκεί; Ή μήπως είστε στο καλύτερο μέρος της ταινίας και δεν θέλετε να αφήσετε τον καναπέ; Μπορείτε να ελέγξετε τον φωτισμό από το smartphone σας με έξυπνα φώτα LED . Σβήστε τα φώτα, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα ή προγραμματίστε να ανάψει ο φωτισμός σας.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Βρείτε μας στους χάρτες Ηλεκτρολόγοι Πάτρα, Ηλεκτρολογικές Εργασίες Παντός Τύπου και κάντε μας μια κριτική ή αξιολόγηση.